KINESIO TRAKE 5cm x 5m   60,00 kn
KINESIO TRAKE se primjenjuju u prevenciji, kod raznih stanja i bolesti, a svojim jedinstvenim biomehaničkim terapijskim efektom višestruko pomaže. Kinesio traka imitira svojstva kože. Ovisno o terapijskom cilju, primjenjuje se u različitim stupnjevima napetosti. Kako je primjena ove metode na velika vrata ušla u sportsku medicinu, možete vidjeti kako je koriste vrhunski sportaši za vrijeme natjecanja.
Kinesio Taping je razvijen u Japanu prije više od 25 godina od strane Dr. Kenzo Kase, koji tehniku bazira na procesu poticanja liječenja vlastitog tijela. Dokazuje svoju efikasnost aktivacijom neuroloških i cirkulatornih sistema. Ova metoda, proizlazi iz kineziologije-nauke o pokretu. Mišići, osim funkcije pokretanja tijela, vrše kontrolu u cirkulaciji venskih i limfnih tekućina i tjelesne temperature.
Koristi se u različitim poljima fizioterapije, kao pomoć drugim rehabilitacijskim metodama i manualnim tehnikama, u cilju boljih terapijskih efekata. Upotreba Kinesio traka omogućava prevenciju ozljeda u sportu, tretman ozljeda, edema i smanjenja boli. Ovisno o tome koji terapeutski učinak želimo postići, traka se postavlja na specifično mjesto, odabirom metode postavljanja trake (I,Y,X) kao i njihovom kombinacijom kod specifičnih stanja.
Traka se može postaviti oko i na mišiće kako bi poduprli njegovu funkciju, a u drugim slučajevima spriječili njegovo preveliko istezanje ili kontrakciju. Kroz ovu tehniku djelujemo na pravilne odnose mišića i potičemo bolju kontrolu pokreta. Traka potpomaže bolju cirkulaciju, eliminaciju edema i smanjivanje upalnog procesa.
Specifična aplikacija Kinesio trake djeluje na redukciju boli kroz smanjivanje pritiska na receptore bola (nociceptore). Kinesio traku također koristimo kod pojačanih miofascijalnih tenzija. U korektivnom tretmanu prisutnost trake s jednestrane ispravlja loš posturalni odnos segmenata a sa druge strane facilitira oslabljene mišiće koji će ga podržati.
Pomaže korekciju zglobne nepravilnosti. Kroz poboljšanje funkcije mišića i vezivnog tkiva korigiramo nepravilnu poziciju zgloba i omogućava bolje posturalne odnose, ravnomjerno korištenje zglobnih ploha i sprečavamo sekundarne patološke promjene. Zbog istih razloga koristi se u pedijatriji u cilju postizanja što bolje posturalne prilagodbe.
Kinesio traka ne sadrži latex. Može biti aplicirana na koži više dana ovisno o željenom terapijskom učinku.
Terapija Kinesio trakama je izuzetno primjenjiva i efikasna.

 

Prodaja: 
Medeor-vita d.o.o., Koturaška cesta 71, 10000 Zagreb, tel: +385 1 6171 274, mob: +385 91 513 40 60
Narudžba na upit emailom: info@medeor-vita.hr. Kupac plaća dostavu.

 

Uplate se vrše na račun:
Medeor-vita d.o.o., Koturaška cesta 71, 10000 Zagreb
IBAN: HR7823600001101873279
Opis plaćanja: naziv robe ili uplata po broju ponude/računa
Poziv na broj: OIB kupca ili broj ponude
Po izvršenju uplate molimo da nam pošaljete potvrdu o uplati na email: info@medeor-vita.hr